Elink Jalnes

Ekte perle smykker : Den eneste bærekraftig Gems

Hvis en scene fra filmen Black Diamond kommer til hjernen når du tenker på edelstener, vil du bli glad for å høre at dette ikke er et bilde knyttet til perle industrien.

 

Mest edelstener er ikke-fornybare ressurser. Tilførselen av edelstener er endelig og vil ikke bli erstattet i vår levetid, eller til og med våre barnebarna eller deres. Edelstener er ekstremt holdbare, though. De vare for århundre og kan videreselge og restarte i ny, moderne innfatningene over og over atter.

 

Mange gemstone gruvedrift nettsteder forårsake mye økologiske skader, og det er et betydelig antall uten fylling og unreclaimed gruve groper, spesielt rundt ulovlige gruvedrift. I noen land, gruveselskaper utnytte nettsteder uten hensyn til den skaden de forårsaker-akkurat hvor mye de lommen fra den utpakkede edelstener.

 

Gruvedriften tilbyr arbeidere hardt arbeidsforhold og lav inntjening, og den umiddelbare lokalsamfunn rundt gruvedrift områder ofte ikke har nytte mye av operasjonene.

 

Hvordan er perlen industrien annerledes?

 

Perler er de eneste perler som produseres av levende vesener. De er organiske, skapt inni levende bløtdyr.

 

Perler er fornybare. En bløtdyr kan produsere flere perler om gangen, kan podes mer enn en gang opp til tre ganger for høy kvalitet bløtdyr-og bløtdyr også reprodusere. Perler ta bare noen få år å danne, ikke tusenvis av år det tar for andre edelstener å danne.

 

pErler er unike-de er de eneste fornybare gemstone i den menneskelige tidsskalaen, sier Dr. Saleem Ali, direktør for senter for samfunnsansvar i Mining ved University of Queensland, Australia.

 

Uansett om de utvikler seg i naturen eller er kultivert, er perler dannet i sårbare økosystemer. Vannet der bløtdyr lever må være ren og forurenset, og marint liv må være sunn. Pearl østers er bemerkelsesverdig sensitive organismer. Den sunnere østers, jo mindre sannsynlig er det å avvise kjernen eller å bli påvirket av en sykdom og andre miljømessige påkjenninger, og jo mer sannsynlig er det å produsere høykvalitets kultiverte perler.

 

En perle bonde som bryr seg om den langsiktige helsen til sin jordbruk operasjon må bruke miljømessig ansvarlig jordbrukspraksis å produsere høykvalitets perler nå, og i flere ti år framover.

 

I noen regioner (hovedsakelig deler av Australia), Pearl bønder samler østers fra Wild, mens andre avle østers, avhengig av tilgjengelighet. I land hvor Wild østers samles, det er strenge kvote systemer på plass, regulert av regjeringen, for å sikre at Wild Oyster aksjer er ikke utarmet.

 

Bærekraft sertifisering for Pearl FARMERS

 

Selv om de fleste perle gårder ansette bærekraftig praksis, er sertifisering ikke vanlig. The Australian Pearl Producers Association (PPA) var den første perlen gården for å oppnå en bærekraft sertifisering fra Marine Stewardship Council (msc). For å oppnå denne svært anerkjente miljømerket, vurderes fiskeriene av et robust sett med globale standarder for beste praksis for bærekraft.

 

Denne utviklingen er gode nyheter for den kultiverte perle industrien, og vi håper at flere gårder vil gjelde for sertifisering.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas